Quarry House Featured in Bethesda Magazine Home

The Quarry House, a project recently completed by Cunningham | Quill Architects, was featured in the March/April Edition of Bethesda Magazine Home.   Full of images of the house and recent work by the client, the article focuses extensively on the design process between the Owner and Architect that led to the innovative residence and office.

Located on a steeply sloping wooded lot, this house embodies a program that is as unique as its site. The house, tailored to the work and social life of the owner, a professional photographer, has three major components: a bedroom wing, a photography studio and office, and a spacious living area designed for entertaining.

Living Room & View of Landscape Beyond

The composition of the house was driven not only by programmatic requirements, but also by specific site features. The lot defied traditional suburban development because of the topography and the wide setbacks on two sides of the site. The design approach was unconventional and required thoughtful placement of the three main volumes.

Second Floor Living Area

The bedroom wing aligns with an old quarry road to the south, while the photography studio is at an angle parallel to the north property line and is partially nestled in the earth. The glass living room suspended between the two solid pieces commands a view of the street, the woods, and the entire surrounding neighborhood.

To read the entire article please click the link below:

Bethesda Magazine Home Article