CQA in Recent Publications

This past spring, several Cunningham | Quill projects were featured in national publications. Illustrating Cunningham | Quill’s variety of work, ranging from office and institutional to multi-family residential to single-family residential, we are pleased to share these articles:

10th and G
This award winning project includes 188,000 sf of Class-A office space, church worship space for 300 congregants, and a ground-floor retail program.  Located next to the MLK Jr. Library downtown, this dynamic intervention brings new life to the Penn Quarter and Gallery Place neighborhoods.  See 10th and G featured in Architect Magazine.

Dumbarton Oaks Fellows Housing
Dumbarton Oaks Fellows Housing, winner of a national 2015 North American Copper in Architecture Award, adaptively reuses a mid-century commercial building in Georgetown Washington, DC converting it into 25 dwelling units for Fellows.  In an effort to meet the programmatic requirements and to address the residential scale, three-story orthogonal additions on the west and north elevations are inserted at an angle to the existing footprint, which is parallel to the residential street.  Housing layouts include studio, one bedroom and two bedroom apartments, with multi-use spaces at the upper and lower levels of the building to support fellowship life in a scholarly environment.  See Dumbarton Oaks Fellows Housing featured in Harvard Magazine and in The Crimson.

The Maples
Located in the Capitol Hill Historic District, The Maples original house was constructed in 1795 and remains one of the oldest homesteads in Washington, DC.  The historic property, which fronted the Anacostia River in the 18th century, contained a manor house and stable designed by prominent architect William Lovering.  The project transforms the existing grounds and structures, reinforcing the site organization as a pastoral residential village in the heart of the Nation’s Capital.  New row houses extend the adjacent residential housing typology along South Carolina Avenue and create a newly designed open lawn, visually framing the historic resource. See The Maples featured in The Washington Post.

Tregaron View
This new multi-level addition includes an expanded first level kitchen and screened porch addition. The addition dramatically reorients the living spaces toward the rear gardens and provides new high ceilings for a summer breakfast experience that can be enjoyed during the cooler months of the year. See Tregaron View featured in Kitchen and Bath Business.